Ett jättekliv in i den hybrida vardagen
Kommunikationstekniker möjliggör en hybrid vardag – det tar bort avstånd och för människor samman. Det var ett jättekliv för mänskligheten när vi gick från A-post till e-post, när vi ersatte platsbunden chatt via en fast telefon med snabbt och mobilt tankeutbyte via SMS och när vi ersatte affärskonferenser utomlands med två timmars videokonferenser från köksbänken.
En arbetsplats är inte längre en fast bestämd plats.
Tack vare innovativ kommunikationsteknik och hybridarbetsmodeller har en enorm efterfrågan på avancerade interaktionslösningar skapats.
En av drivkrafterna bakom denna utveckling är det amerikanska företaget Poly, som nyligen köpts upp av HP. Idag erbjuder Poly en rad moderna interaktions- och mötesrumslösningar, såsom webbkameror, videokort och headset och har över 7 000 anställda i 34 länder.
Polys vision för den hybrida arbetsdagen är total jämställdhet mellan alla deltagare i ett möte – både för de närvarande i rummet och för de som sitter någon annanstans. Detta går hand i hand med HPs Work Happy-filosofi. Bra hybridlösningar, ömsesidigt förtroende och ett flexibelt förhållningssätt gör medarbetarna mer motiverade och effektivare. Med Poly ombord kan HP erbjuda kompletta mötesrumslösningar som kan hanteras av IT-avdelningen med samma verktyg som de använder för att hålla reda på PC-flottan. Resultatet är en sömlös upplevelse mellan PC, tillbehör och mjukvara som gör hybridmöten ännu bättre.
Namnet Poly är relativt nytt. Mer bestämt 2018, när tillverkaren av mötesrumsutrustning Polycom förvärvades av headsetveteranen Plantronics.
När Neil Armstrong sa “det är ett litet steg för en man, ett gigantiskt steg för mänskligheten”, var det ett Plantronics-headset som fångade hans röst. Företaget grundades 1961, när två piloter uppfann ett smidigt och praktiskt headset som kunde ersätta de tunga, skrymmande hörlurarna som användes ombord på flygplan. Några år senare hade företaget vunnit ett kontrakt om att leverera headset till alla flygledare i USA, tätt följt av telejätten Bell – och sedan var vägen till NASA inte särskilt lång.
Sedan dess har Plantronics varit känt som en ledande headsettillverkare. De var bland de första att leverera Bluetooth-baserade headset för mobiltelefoner och hade ett antal erkända produkter inom spelsegmentet, under varumärkena .Audio och RIG . När de förvärvade Polycom 2018 drog de sig tillbaka från konsumentmarknaden för att fokusera på företagsmarknaden under det nya gemensamma och hybrida varumärket Poly.
Polycom, å andra sidan, grundades 1990 av två kollegor från videokonferensföretaget PictureTel. Det primära syftet var då att utveckla lösningar för alla de viktigaste sätten människor kommunicerade på genom ljud, text och video. De första produkterna som företaget släppte 1992 var konferenstelefoner. SoundStation-serien kompletterades senare med dokumentdelningssystemet ShowStation 1997, och videokonferenslösningen ViewStation blev verklighet 1998, efter förvärvet av företaget ViaVideo. 2001 förvärvade företaget grundarnas tidigare arbetsgivare PictureTel. Utvecklingen fortsatte och snart blev Polycom känt för bra kontrollapplikationer som kunderna kunde använda för att hantera större videokonferensnätverk.
En rad förvärv gav företaget en stor teknikportfölj inom sitt område. 2011 köpte Polycom faktiskt HPs Visual Collaboration-division, som bland annat inkluderade Halo-produkterna. Nu, 11 år senare, har Halo-tekniken återvänt till HP, tillsammans med hela portföljen av både Polycom och Plantronics.
HPs förvärv offentliggjordes i mars i år, men det har tagit några månader att få allt på plats. Det mesta av pappersarbetet var klart i slutet av augusti, och nu när HP har startat sitt nya räkenskapsår i november är HP och Poly officiellt ett team – redo att erbjuda banbrytande konferensrumslösningar.
Det är inom produktsegmentet tillbehör och hybridarbetslösningar som du hittar de tidigare Poly-produkterna. Här pratar vi om mjukvara, videokonferensutrustning, kameror, högtalare, mikrofoner och headset. Genom att kombinera videokortet Poly Studio R30 med styrenheten Poly TC10 och HPs Mini Conferencing PC får du en avancerad hybrid mötesrumslösning som är certifierad och anpassad för Teams, Zoom och Google Meet.
Vill du lära dig mer om Polys mötesrumsteknik och hur den tillsammans med våra lösningar kan förbättra ditt företags hybrida möten? Ladda ner och läs denna PDF.
Om du är intresserad av att veta mer om vilken typ av nya Polybaserade interaktionslösningar HP kan erbjuda genom återförsäljarnätverket – kontakta din HP-partner.