Skapa framtidens kontor


Tiden då man arbetade vid ett skrivbord på kontoret är förbi. En global pandemi, mobilteknologi, generation Z:s intåg i arbetslivet tillsammans med en ökad utbrändhet har tvingat arbetsgivare att fokusera på hur de kan erbjuda sina anställda en modern arbetsplats. Ett kontor idag är inte begränsat till ett fast skrivbord eller ett flexibelt utrymme i kontorslandskapet utan måste fungera lika bra hemma som mobilt.


Förvandlingen av arbetslivet är till för att anpassa sig efter en mångsidig arbetskraft med det de behöver för att nå sin fulla potential, engagera sig och samarbeta. Näringslivet behöver ge medarbetarna en sömlös och säker arbetsdag som inte hämmar produktivitet, inspiration eller idégenerering – oavsett arbetsplats.Nu tar vi stormsteg mot framtidens kontor!

Arbetskraften, arbetsplatsen och arbetssätten förändras.
Förbered dig idag, eller riskera att bli förbipasserad.

Vi har sett var trenderna pekar i flera år nu: den traditionella arbetsplatsen och det sätt vi tenderar att arbeta på möter inte längre dagens behov. Flera europeiska studier bekräftar detta påstående.

  • 25 % av de anställda har fysiska besvär på grund av höga stressnivåer. (Källa: Belgisk studie vid Securex & Jobat.)
  • 10 % av de anställda har upplevt att bli utbrända eller varit nära att bli utbrända (Källa: Den flamländska regeringen, Securex & Jobat.)
  • 65 % av de anställda har svårt att lägga undan arbetet på kvällen. Arbetsrelaterad e-post läses fortfarande strax före läggdags. (Källa: Woods Bagot.)

Ändå har övergången till en modern arbetsmiljö låtit vänta på sig. Anledningen till att det tar tid är oftast att arbetsgivare har sett det som ett för stort steg, och inte upplevt att det är akut.

2020 förändrades allt. Kontorsdörrar låstes plötsligt och anställda tvingades arbeta hemifrån – ofta från en improviserad arbetsplats, utan tillgång till rätt verktyg, vilket minskade produktiviteten.

Eftersom arbetsgivarna naturligtvis ville säkerställa kontinuiteten i verksamheten var de tvungna att se på arbetet inom organisationen på ett nytt sätt – och börja organisera annorlunda. Plötsligt var skiftet akut.
Idag förstår fler och fler företag att de måste återuppfinna hur de arbetar och omorganiserar.

Och det kan HP hjälpa till med.

Läs mer om trenderna som orsakar detta och hur du ska hantera dem.

Image

Fem punkterNumera ställs samma förväntningar på företagen, oavsett storlek och oavsett erfarenhet. De förväntas vara personliga, innovativa, samtida och ansvarstagande. Där kommer tekniken in; se till att företagen möter kundernas krav.

ArtiklarTeknik hjälper till att motivera anställda, skapa innovation och möjliggöra flexibilitet. På Framtidskontoret publicerar vi artiklar om den nya hybrida arbetsdagen – fyllda av tips, information, meddelanden, produktinformation och mycket mer som tar framtidens kontor och arbetsplats ett steg närmare.

Klicka på artiklarna nedan för att läsa dem, eller klicka här för att komma till mediasidan, där du hittar både artiklar och whitepapers.