Hur ser ditt hemmakontor ut?

FeaturedImages Hemmakontor SE

Hybridanpassa ditt hemmakontor oavsett storlek på rum.

Salomé Coutinho arbetar som kundservice- och relationsansvarig på en stor organisation för finansiella tjänster i södra Australien. Hon bytte till ett hybridarbetsschema förra året, vilket innebar att hon snabbt insåg att hon behövde ändra om och justera i hennes hem för att optimera hemmakontoret.

“Jag har lagt till ett skrivbord med en snurrstol, en fläkt som jag kan flytta runt och använder ett av hörnen för viktiga dokument”, säger hon. “Jag justerade också belysningen och såg till att jag hade fönster att titta ut från.”

Enligt en Gallup-undersökning 2022 arbetar åtta av tio anställda redan på hybridscheman eller är helt på distans. Precis som Coutinho, inser många att den provisoriska arbetsytan fungerat just provisoriskt men att på längre sikt behöver anställda tänka mer på ergonomi och effektivitet.

“Pandemin visade att över 60% av anställda i USA har jobb som kan utföras på distans, åtminstone en del av tiden”, säger Kate Lister, VD för Global Workplace Analytics, ett företag som hjälper företag att utveckla strategier för distansarbete och hybridarbete. “Om du jobbar hemifrån på heltid kommer du att leva med dina hemmakontorsinköp i 2 000 timmar om året.”

För hybridarbetare som arbetar hemifrån, två till tre dagar i veckan, är det cirka 800–1 300 timmar per år som utförs hemifrån. “Utöver ergonomi bör du tänka på hållbarhet, bärbarhet, produktivitet och professionalism,” förklarar Lister. Hon konstaterar att produkter som en ergonomisk kontorsstol, handledsstöd, fotstöd och ett konvertibelt stående skrivbord är väl värda investeringen, inte bara genom att hjälpa dig att hålla dig produktiv utan också bibehålla din hälsa.

En studie från AT&T visade att antalet företag som erbjuder en hybridmodell förväntas nästan fördubblas från 42% år 2021 till 81% år 2022. Så oavsett om du har skapat ett arbetsrum i hörnet av sovrummet eller vardagsrummet, eller har ett helt rum tillgängligt för att skapa ett hemmakontor behöver du skapa en miljö där du kan prestera ditt yttersta. Här kommer några idéer och eventuella lösningar för att skapa en idealisk plats som får jobbet gjort.

Hörnkontoret

Om du bara har ett hörn eller ett bord att tillstå bör du leta efter produkter som optimerar ditt begränsade utrymme. Till att börja med kan ett hopfällbart skrivbord vara precis vad du behöver. Då blir det enkelt att få en arbetsyta som fyller sin fulla funktion när den behövs, och lika enkel att plocka bort när arbetet är slutfört. För att hålla det som mest bekvämt på ditt provisoriska kontor, unna dig själv ett uppvärmt fotstöd och prova ett stativ som passar bärbara datorer och en fjädrande, ergonomisk sittdyna för att säkerställa optimal hållning och skydda din rygg. Om du går från en dag på kontoret till en dag vid ditt matbord, behöver du en kraftfull bärbar dator som HP Dragonfly Pro – som är lätt nog att bära runt utan att anstränga axeln och som får dig att se och höras bra på videosamtal, oavsett var du är. Den laddningsbara trådlösa HP 710-musen passar bra ihop med den inställningen, vilket ger dig en sömlös arbetsupplevelse.

För att minimera och eliminera distraktioner från husdjur, rumskamrater eller någon annan där hemma är dessa trådlösa hörsnäckor från Poly Voyager Free 60-serien designade för arbete och fritid. De låter dig vara produktiv och uppkopplad samtidigt som du minimerar bakgrundsljud för att säkerställa att din röst kommer fram högt och tydligt. Lägg till en avtagbar ringlampa för att synas vid samtal även i det mörkaste hörnet av ett rum och prova en utrymmesbesparande skrivbordslampa som ger dig mycket ljus för fokuserat arbete. I slutet av dagen, rensa bort alla prylar genom att förvara allt i dekorativa korgar för att minimera röran och hålla ditt arbete och din fritid åtskilda.

Garderoben/alkoven

Kanske har du lyckats få ut lite mer svängrum i ditt hemmakontor – kanske en liten garderob, en vind eller en ombyggd källare. Då kan det passa med att uppgradera till en stationär PC som HP ENVY All-in-One, speciellt designad för fjärrsamarbete, med en bildskärmsbas som kan ladda alla dina enheter medan du arbetar. Om din dag innehåller många videomöten, kommer denna kompakta Poly Studio P5-webbkamera att hjälpa till att hålla fokus, medan ett bekvämt headset som Poly Voyager 6200 och en kompakt men kraftfull högtalartelefon med trippelmikrofon säkerställer utmärkt ljudkvalitet vid varje samtal.

Även om du arbetar i ett trångt utrymme, behöver det nödvändigtvis inte kännas trångt. Ett mindre skrivbord eller ett konvertibelt sittande/stående skrivbord och en kompakt kontorsstol ger dig ordentligt ergonomiskt stöd samtidigt som du lämnar gott om plats för dig att röra på dig medan du arbetar. En allt-i-ett-skrivare som inte tar mycket plats, HP ENVY 6000 håller dig produktiv utan att ta över ditt utrymme. Och en sekretessskärm kan skapa en mysig miljö och en professionell bakgrund för videosamtal, medan en värmare/kylare ser till att du håller dig bekväm. Sist men inte minst, håll ditt kaffe varmt och gott med en uppladdningsbar, temperaturkontrollerande mugg så att du inte behöver springa till köket.

Det rymliga rummet

Om du har ett helt rum att göra till ditt privata hemmakontor, varför inte förvandla det till en perfekt arbetsmiljö? Ta dina videokonferenssamtal till nya höjder med en snygg, professionell Poly Studio P15-videofält som ger dig en levande visuell närvaro och överlägset ljud, blockerar distraherande bakgrundsljud och ramar in dig automatiskt medan du pratar, även om du rör dig. En robust skrivare som HP ENVY Inspire kan hantera utskrifter, kopiering och skanning av arbetsdokument och presentationer, men också läxor och kreativa projekt för andra i ditt hushåll. För kreatörer ger denna smidiga HP Z2 Mini dig en kraftfull upplevelse. Att investera i en andra bildskärm kan hjälpa till med multitasking och i sin tur öka produktiviteten.

“En dubbel- eller bredbildsskärm skulle betala sig själv om den ökade produktiviteten med bara en minut om dagen”, säger Lister. Forskning visar genomgående att dubbla bildskärmar kan öka produktiviteten — i vissa fall med mer än 40%.

Lister tillägger att uppmärksamma hur du formar ditt kontor eftersom det kan ha en enorm betydelse – allt från hur du ställer in din utrustning till den belysning du väljer. Till exempel hur du väljer att placeraa din bildskärm påverka reflexer på skärmen, och att välja rätt belysning kan minska påfrestningen för dina ögon. Det är en bra idé att gå igenom National Institutes of Healths ergonomiska bedömning för att kontrollera din inställning.

Tillsammans med rätt teknik är det viktigt att göra ditt rum eller utrymme inbjudande så att du faktiskt vill spendera tid där och inte hoppar tillbaka till köksbänken eller sängen. Försök att få in lite grönska med växter som (förhoppningsvis) kommer att hålla sig vid liv utan någon extra ansträngning, tänd dina favoritdoftljus och lägg till personliga detaljer som kan ge dig glädje under hela arbetsdagen. Coutinho adderade till exempel till ramar med bilder på sin familj och vänner, och motiverande citat som hon tycker är inspirerande. “Det hjälper mig att hitta kraft när jag känner mig ur fas eller överväldigad av arbete”, säger hon.